SFO


”Der var engang, hvor der ikke var noget, der hed SFO, og alle børn gik hjem efter skole. Børnene gik hjem til mor, der syslede med huslige pligter og praktiske gøremål. De susede ud for at lege med kammeraterne i skoven eller nede bækken, og kom ikke hjem, før mor kaldte. Det kunne hænde, at et barn slog sig, og mor måtte træde til og trøste, men ellers legede de frit. Når mor kaldte, gik børnene hver til sit til eftermiddagskaffe. Man samledes for en stund og fik en bid mad i ro og mag, og straks efter legede børnene igen indtil aften.”


Dette er et billede, der beskriver, hvad vi tilstræber, at en SFO skal være. Hos os leger børnene frit udenfor året rundt en stor del af eftermiddagen, og vi nyder godt af de store udendørs områder, vi har tilgængelige lige udenfor vores dør. Når de har fri fra skole, er tiden børnenes egen til at lege, spille, hygge, lave bål og være sig selv. Vi voksne ordner maden, gør rent eller laver håndarbejde og har altid tid til at trøste, sludre eller hjælpe med hvad som helst.
Når børnene har fri fra skole kommer de i SFO, og vi mødes med et håndtryk og får dermed sagt pænt goddag. Herved opdager de voksne hvordan det enkelte barn har det, og om vi skal være ekstra opmærksomme på noget. Her krydses børnene af, så vi ved hvem, der er fremmødt, hvilket er en nødvendighed med de store udendørsarealer.
Herefter er tiden fri, og vi altid udendørs i al slags vejr, hvilket stiller store krav til garderoben. Der laves bål, snitter, bygges huler, køres løbehjul/mooncar og mange andre ting. Langt det meste af tiden leger børnene frit og opbygger deres motoriske, praktiske og sociale færdigheder.

Midt på eftermiddagen spiser vi. Vi serverer for det meste økologisk bagværk af forskellig art, frugt eller bålmad.  Spisetiden er et samlingspunkt, hvor der kommer ro og samling på gemytterne, og vi hygger og samtaler, hvilket giver en hjemlig og tryg stemning. Herefter leger børnene videre.
Efter maden bliver børnene de fleste af børnene hentet, og her er det vigtigt, at forældrene hjælper med at få sagt farvel, så vi ved hvem, der er gået hjem, når dagen er gået.

Fra kl. 7 til ca. kl. 8 tilbyder vi morgenpasning.

Praktiske oplysninger

  • Åbningstiden er fra kl. 12.15 til kl. 16.30.
  • Garderoben skal altid indeholde gummistøvler, regntøj og mindst et sæt skiftetøj. Legetøj m.v. skal blive hjemme.
  • Hvis børnene bliver hentet efter skole, så vil vi gerne vide det, så vi ikke skal bruge tid på at opklare det.
  • Legeaftaler skal laves enten forudgående eller når en hentende forælder er til stede.
  • Beskeder til personalet om legeaftaler o.lign. kan med fordel skrives på fremmødelisten.
  • Hjørring Steinerskole er mobilfri zone, så sluk når I går ind på matriklen og  lån endelig vores telefon, hvis I har behov for at telefonere.
  • HUSK at sige farvel, da vi er spredt over et stort område, og vi ikke kan tage herfra uden at vi ved at alle er hentet.